Blogg 2011

Marcus Gredinger

www.gredinger.se

Blogg  / MX berättelser:

(lämna gärna ett meddelande i vår gästbok)

December 2011

Inga utomhus banor öppna då det bara regnar, regnar och regnar. Trist. Tack och lov har vi MX indoor i närehten där vi bor. Dit kan vi åka och köra ett par gånger i veckan. Bra teknikträning där. 

Under hösten har Marcus gått på träning där varje tisdag. Sista träningspasset tisdagen före jul. Bra teknikträning. 

Kattcupen och Katrineholmscrossen deltävling nr 2

3/4 av familjen Gredinger åker iväg fredag kväll, som vanligt kommer vi iväg sent. Det är ingen snö vilket innebär att det är vansinningt mörkt.

Denna gång var dock lamporna tända när vi kommer fram till depån i Vingåker.

Det blåser ordentligt känner vi i husbilen när vi vaknar på morgonen. 

Under förarmötet lovar Sören fint väder, om än blåsigt! Så blir det! 

På träningen ser Marcus stark ut. Han kör tekniskt bra och håller god fart.

I kvalet kommer Marcus iväg sent då han inte ser när startflaggan faller. Han hamnar i trafik. Lyckas sätta ett par snabba varv vilket räcker till A-final. I finalen väljer han grind som 3:dje förare. Återigen kommer Marcus iväg sent men väljer bra spår och efter de två första böjarna är han 5:a. Jagar ikapp och förbi 4:an. Tar sikte på 3:an som i sin tur går omkull, Marcus smiter förbi.

Slutar denna deltävling på en efterlängtad pallplacering - 3:a! 

Söndag morgon, Katrineholm. REGN REGN REGN. Oj va det regnat i natt. Det fortsätter att regna. Marcus är purken, vill inte ha regn. Vi peppar, du brukar ha fördel av svåra förhållanden. Dessutom är det lika för alla. Jaja säger han och skiftar till ett bättre humör:) 

Trots trist väder är banan otroligt fin. Marcus är lycklig när han kommer in efter träningen. I kvalet tar Marcus starten men en av de snabbare killarna lyckades smita förbi honom i 2:a böjen. Marcus kommer i mål som 2:a.  

A-final 1,  HOLESHOT, en lite mer erfaren förare tar sig förbi i andra böjen. 

Marcus slutade på hedervärda placering 2 i första finalen. WoW bra jobb!!

A-final 2, kommer Marcus iväg som 3:a. Marcus går omkull tappar två placeringer. Går i mål som 5:a. Marcus är besviken då han siktade på pallplacering även denna dag men slutar som total 4:a. 

En Superbra helg, 3:a och 4:a - värt att firas!!

Tidningen Race uppmärkasammade denna helg:)

Bildtext: Marcus Gredinger gjorde flera bra lopp denna helgen och var 3a i Vingåker och 4a här i Katrinaholm. Klipp från tidingen Race nr 18 2011

Kattcupen och Katrineholmscrossen startar 2010/2011

Även detta år vill Marcus köra Kattcupen och Katrineholmcrossen.

Det innebär krasst att vi får en tävlingshelg per månad höst/vinter 2011/2012.

Första tvälingshelgen beger sig Pappa och Marcus iväg själva.

De kommer fram sent till Vingåker där första Kattcupen hålls.

Lördagstävligen går bra Marcus slutar 7:a.

Mamma ansluter till Katrineholm på lördag em. Vi äter middag tillsammans med crosskompisar i vår husbil. En trevlig kväll.

Söndag morgon. Det blir kul att köra Katrineholm igen tycker Marcus. Det var ett tag sedan. Det går bra även idag -> 8:a.

Mälarfräsens : Superfinalen 2011

Detta år i Uppsala. En bana Marcus gillar. Vi kom dit sent fredag kväll.

Marcus sov redan när vi kom fram till banan.

Superfinalmorgonen, lördag, märkte jag att det var en taggad kille som hoppade ur sängen. Stark och beslutsam. 

Tänkte för mig själv;

OJ idag kommer det gå fort. 

Marcus körde precis så på träningen, snabbt, starkt och beslutsamt. Tekniken han så ofta övar på var med honom. självförtroendet likaså.

I kvalet tog Marcus ett hopp han inte tagit tidigare. Det är härligt att se när han fixar ett hopp han tränat på och det på tävling dessutom.

I och med att hon började hoppa det hoppet tjänade han direkt några sekunder per varv och det syntes på kvaltiden. Han kom till A -final!!

I A-finalen gjorde Marcus årets bästa start tror jag. Han kom iväg som skjuten ur en kanon. Tog dom första böjarna väldigt fint och lyckades rycka till sig en fin ledning. Marcus låg i ledningen ett antal varv och körde med stort självförtroende och såg väldigt stark ut. Anton jagade bakom, han fick jobba hårt för att komma närmare. Efter 3-4 varv gick motorcykeln sönder.

ELÄNDES ELÄNDE. Så orättvist.  

Marcus avslutade racet till trots på en motorcykel som inte fungerade. 

I princip sist in i mål kom han. Jag tog emot honom vid målgång och har aldrig sett honom så LEDSEN, ARG och BESVIKEN. Oj vad tråkigt!!

Det är så trist att motorcykeln "får" gå sönder när allt annat stämmer. Det borde vara förbjudet.

Ett antal duktiga förare kom fram och peppade honom. OJ Vad bra du körde Marcus!! Snyggt!! Vilken start!! Vet inte om det tröstade något just men det var fint av dem tycker jag. Lite senare påminde jag honom om det och då log han i alla fall.

Skriver detta en tid efter detta race men det gör fortfarande ont i mig när jag tänker på hur orättvist det var. Ja det är racing jag vet. Men ändå!!!

PS en mycket bra totalplacering i Mälarfräsen 2011, totalt 6:a. DS 

KM

Söndag 25/9 kör Marcus KM hos Täby MK och tisdag 27/9 har Åsätra sitt KM, denna gång en kvällstävling. Pappa är bortrest så TEAM 727 blir Mamma och  Marcus. Dock har vi förhoppning om att teamet stärks med syster Alexandra och kusin Dennis och Frida. Det är kul med KM.

Vilka KM det blev!!

Täby MK kom Marcus 3:a och Åsätras KM vann han, 1:a.

Högst upp på pallen det är så roligt!!

Mälarfräsen deltävling 9, Strängnäs AMS 17/9

Dags för tävling igen. Vi tar husbilen på fredag kväll och åker till Strängnäs. Så skoj att träffa alla kompisar samlade i Strängnäs mx depå. 

Tankar avhandlas; Marcus funderar på hur det skall gå eftersom han inte känner banan. Pappa peppar och säger:

Du har bra teknik, lita på den så kommer det gå bra!

Lördag morgon. Förarmöte. Ett bra sådant. Känslan hos mamma är att fokus på säkerheten är 100% högre nu, förmodligen beronde på olyckligheterna i Västerås. 

Träning - Marcus ser avslappnad och säker ut. Efter träningen säger han: Jag gillar den här banan!! Marcus satsar på att komma till A-final.

Kval -

Marcus hamnade i kval med några utav de absolut snabbaste. Fick en kanonstart och tog ledningen. De två bästa killarna kom om honom efter ett tag MEN inte lika lätt som tidigare race. Mycket bra kämpat av Marcus. Marcus ligger så på tredje plats. Han kör lugnt och säkert för att behålla sin plats. Inte ta några onödiga risker. Han höll sin plats hela vägen in i mål. Det blir A-final. Otroligt bra kört. Avslappnat. Kontrollerat. Säkert.

Paus. Vila. Ha skoj i depån. Cykla.

A-final.  

Nya kläder. Puls. Lina upp. Välja spår. 5 sec skylten. BOM iväg!!

Kommer i väg sent, höll dock i och kom ut som 3:a efter första böjen. Får ett kast i ett svårt spårigt parti, går omkull. Upp igen. Tappar 5 placeringar. Börjar jaga. Kommer om en kille. Ligger 7:a. Jagar i kapp 6:an gör en GRYM omkörning på yttern. Publiken skriker: Dagens omkörning!! Marcus ligger 6:a jagar killen som ligger 5:a. Marcus knappar in även på honom, en mycket duktig kille, orken tryter och tiden är knapp. När det är ca 300 m kvar smäller det om hojen. Speakern, Buske, hojtar: Vart är nu Gredinger-pojken som gjort sådan uppkörning. Jag ser honom, hojen har stannat ajajaj vad försnäpet. Stopp på hojen bara 300 m från mål...

Marcus får åka 4-hjuling till mål. Pappa tar hand om hojen. Visade sig att tändhatten hoppat av. Marcus är besviken, arg och ledsen. Jag ville ju köra in i mål i alla fall. Ville inte DNF:a.

20:nde plats denna tävling. På tiderna kunde vi se att han hade 4:e bästa tid. Inte illa. Ibland blir inte placeringarna som man vill men det viktigaste var ändå att Marcus litade på sin teknik och körde säkert OCH snabbt!!

Bra tävling även för träningskompisarna, verkligen nåt att glädjas åt! Grymt race!!

Träning - Äntligen

Äntligen dags för träning igen. Tisdag åker Pappa och Marcus till Åsätra och tränar med gänget där, oj vad roligt! På torsdagen är det träning med Täby gänget. Mycket bra teknikträning med Higgins. Marcus avslutar träningen glad och nöjd.

Inställda tävlingar

En inställd tävling pga att Marcus var sjuk. Två inställda pga av de tråkigheter som hänt sporten. Det är sorg i hela mx Sverige.

SJUK:(

Marcus är sjuk och får tvyärr inte träna till hans förtret. När han väl frisknar till så är pappa bortrest och mamma på jobbuppdrag. Ingen kan ta honom till träning. Det blir vila och lek med kompisar.

Dråpslaget 5/8 2011, Örebro:

För andra året i rad körde Marcus Dråpslaget i Örebro. En mycket

välorganiserad och rolig tävling tycker vi. I år var det 118 st förare i klassen 65 cc Guldhjälm som ställde upp.

Marcus gjorde en kanonstart i kvalet, kom i väg först:) Körde toppenbra och lyckades komma 3:a. 

De 4:a fösta i varje kval (de som tog sig till A-final) blev intervjudade av speakern. Marcus första intervju. Pirrigt. Det gick bra. 

I finalen tog Marcus återigen starten. Efter honom jagade duktiga förare som bla kör VM. Länge låg han 6:a. Vurpade och slutade som8:a. 

Förra året kom Marucs till D-final. Målet i år var B-final. Över förväntan att han kom till A-final och slutade som 8:a. Av 118 förare!! Otroligt.

Gotland Juli 2011

Lördag 23/7 åkte vi till Gotland på semester. Marcus hade två mälarfrästävlingar inplanerade.

Gotland FMCK Tisdag 26/7 en tung sandbana.

Marcus vaknade och kände sig hängig. Oklart om det skulle bli någon tävling för honom vilket var tråkigt då han verkligen sett fram emot att tävla på en riktig sandbana. Han bestämde sig för att träna och sedan att köra kvalet till trots. Han Kvalade in till A-final. Till sist bestämde han sig även för att köra A-finalen. Han gjode ett otroligt race. Vet inte vart styrkan kom ifrån. Han låg 6:a länge vurpade och slutade 8:a.

Tack för att vi fick hänga med:)

Efter tävingen fick vi hänga med till en bondgård som Marcus

crosskompis mormor och morfar har på Gotland. Ett antal cross-familjer var där föutom vi. Kul att se hur ett gäng individualister som tävlar mot varandra kan ha så skoj tillsammans. Vilka kompisar dom är. De cyklade, sparkade spark, badade i träsk, mekade, badade i badtunna. Körde cross i hästhage och ut i skogen på en endurorunda. Otroligt roligt.

Lördag 30/7 Tippen. Ny tävling. Ny uppladdning. Marcus kände sig stark och körsugen. Kvalade in till A-final, fick välja grind som nr 2. *Ler*

Marcus kom i väg bra i starten (3:a tror jag). Fick tyvärr inte i växeln i en böj och tappade många placeringar. Kämpade sig upp till en 10:e plats efter ytterligare ett litet stopp. Otroligt starkt gjort. 

Träningsläger Italien  v 8  2011

Tillsammans med crosskompis (+pappa) bilade Marcus och pappa Uffe till Modena, Italien för en veckas crossläger. Det var många mil i bilen men väl värt det. Tuffa banor som bl a Faenza (VM bana) fick dom träna på. 

YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use